Galstenen voorkomen.

Kunnen galstenen voorkomen worden en zo ja: hoe?

Er zijn een aantal risicofactoren bij galstenen maar hier heb je niet altijd invloed op. Er is echter wel een risicofactor waar je invloed op uit kunt oefenen en dat is de zwaarlijvigheid. Als je te snel af gaat vallen dan stijgt het risico op galstenen. Het beste kun je dan preventief een geneesmiddel op basis van ursodeoxycholzuur innemen. Dit is een galzuur. Er zijn verschillende producten op de markt hiervoor.

Voeding speelt ook een belangrijke rol bij het ontstaan van galstenen. Galstenen ontstaan vaak na een vetrijke maaltijd. Het is belangrijk dat je zorgt dat je niet te zwaar wordt, als je gewoon goed op gewicht bent, genoeg beweegt en gezond eet dan is het risico op galstenen kleiner. Beperkt dus het verbruik van verzadigde vetten, eet veel groenten, fruit en volle graanproducten en drink minimaal twee liter water per dag. Beperk de inname van alcohol en zorg dat je voldoende lichaamsbeweging hebt.

Echter helemaal voorkomen kun je ze niet. Er zijn namelijk altijd factoren die je niet zelf in de hand hebt en waardoor de galstenen kunnen ontstaan.

Related Posts

About The Author